INTRANET ➔

belső jelentkezési lap csempe – FELVI csempe

felvételi
a felvételi folyamat

A felvételi folyamat a tanárképzés része. Itt alakul az tanuló – esetünkben a tanárjelölt – és az iskola kapcsolata. Ha ez a kapcsolat jó, a képzés sikeres lesz. A jelentkezőnek saját motivációját kell tisztázni önmaga, az iskola képviselői számára. Az iskola erre kijelölt munkatársainak azt kell eldönteni, hogy képes-e az iskola vállalkozni a feladatra

Javasolt ismerkedési formák a jelentkezés előtt:

  • tájékozódás a honlap útján
  • személyes érdeklődés
  • előkészítők
  • nyílt napok
a jelentkezés

Az őszi és a keresztféléves tanévkezdésre a jelentkezési határidőt egységesen jelöli ki a felsőoktatási kormányzat és a FELVI útján ad hivatalos tájékoztatást. Ez általában február 15. illetve november 15. E határidőkig kell feltölteni a jelentkezést a FELVI rendszerébe. Ezek elmulasztása jogvesztő hatályú az állami ösztöndíjas helyek vonatkozásában. Ugyaneddig kell beküldeni a BCKF teljesen kitöltött belső jelentkezési lapját. Utóbbi  elkészítése nem néhány perces munka, tanácsos megismerni a feladatot és időt hagyni rá. Mindkét esetben van egyszeri hiánypótlási lehetőség. …

tanárképzés
tánctanár képzés
cirkuszművészet tanár képzés
álláslehetőségek
alapfokú művészeti iskolák

A tánc 1998-ban, a cirkuszművészet 2022-ben került az államilag elismert és támogatott alapfokú művészeti iskolai rendszerbe, A közoktatás minőségbiztosításának része, hogy kizárólag felsőoktatási mesterképzésben szerzett diplomával lehet e rendszerben tanítani. Magyarországon x alapfokú művészeti iskola létezik, ezek közül y-ban folyik táncoktatás az 1-12 évfolyamokon, z-ben cirkuszművészeti az 1-6 évfolyamokon. A tánc esetében a több létező álláshely, a cirkusz esetében a most épülő rendszer nyújt izgalmas lehetőséget.     

gimnáziumok és szakgimnáziumok

Középfokú cirkuszművészeti képzés Magyarországon egy helyen a BIAK…. ban zajlik, itt jelenleg x tanár tanít, átlagéletkoruk xx év, a cirkuszművészet fejlődésével, nemcsak egyre több és képzettebb cirkuszművészre, hanem egyre több és képzettebb tanárra is lesz szükség.   

felsőoktatás

BCKF és külföld…

művészegyüttesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

amatőrmozgalom, szociális cirkusz, terápiás tánc, …

Angelus Iván a BCKF Pedagógia Tanszék vezetője, a Tánctanár képzés szakfelelőse, az egyéni képzési programok koordinátora.