INTRANET ➔

Tánctanár mesterszak - kortárstánc szakirány (MA)

kétéves tanárképzés a kortárstánc művészet és más mozgás alapú művészeti ágak területén végzett pedagógiai munkára készít fel. A képzés fő területei:

  • Integrált élményalapú táncgyakorlat és -elmélet tanítása
  • Kreativitás fejlesztés tanítása
  • Szociális képességek fejlesztésének tanítása

A kétéves képzést azoknak ajánljuk, akik előadó-művészeti előképzettséggel és rutinnal rendelkezve, saját pedagógiai útjuk megtalálása érdekében vállalkoznak a 100 %-os intenzitású önálló és csoportos munkára.
A felvételire a határidő előtt feltöltött intézményi online kérdőív alapján hívjuk be a jelentkezőket. A felvételin a hagyományos és újító tánc- és előadó-művészeti technikák terén szerzett jártasságot és rutint, a sikeres pedagógus pályához szükséges testi-, szellemi- és lelki-alkati alkalmasságot vizsgáljuk. A technikák ismerete, a tanulási stratégiák, a koncentrációképesség, a kulturális horizont, a pedagógus pályára való rátermettség állnak a figyelem középpontjában.

A BCKF Tanárképzés tanszékvezetője és a Tánctanár MA szakfelelőse dr. Angelus Iván PhD.

Keresztféléves formában – legközelebb 2024. februári kezdéssel – indítjuk tanárképzéseinket.

A tanárjelölteknek mindkét esetben jár a diákigazolvány és igényelhető a diákhitel, valamint az Erasmus-program támogatásával külföldön is tapasztalatot szerezhetnek. 

A jelentkezéssel és a felvételi eljárással kapcsolatos általános információkat külön bejegyzésben foglaltuk össze.

FELVI – a központi felvételi pontos dátumát lásd 2023 őszén a FELVI honlapján
BCKF Belső Jelentkezési Lap beküldésének határideje: megegyezik a FELVI határidővel

 A tanári MA szak felvételi időpontjáról a jelentkezőknek egyedi értesítést küldünk.

Tandíj / ösztöndíj

A képzés állami ösztöndíjas és térítéses formában is indul. Az állami ösztöndíjas képzés feltétele a sikeres felvételi vizsga és a finanszírozható szabad félévek mellett a határidőre történő FELVI jelentkezés!

Költségtérítéses formában a díj: 400 000.-Ft /szemeszter.

A térítéses formában felvett hallgatók – rászorultsági és kiválósági szempontok alapján elbírált – rektori ösztöndíjra pályázhatnak.

Budapest Cirkuszművészeti és Kortárstánc Főiskola tanácsadó irodája segít feltérképezni a tandíjakhoz és a tanulmányi idő alatti élethez szükséges források részbeni, vagy teljes körű megszerzési lehetőségeit.

Hírek / ösztöndíj lehetőségek