INTRANET ➔

Cirkuszpedagógia – Projekt a cirkusz témakörében II.

A cirkuszpedagógiai esemény lehet egyszeri, amely érdekességével felrázza a résztvevőket, különleges izgalmat ad, és kizökkent a hétköznapokból. Sokféle célja lehet. Például csapatépítés, ahol a közösség tagjai új tevékenységi formákban mutatkozhatnak be. Ennek áldásos hatásairól a Szociális cirkusz című témakörben már esett szó.

Egy másik lehetséges út a rendszeresen visszatérő cirkuszi projekt megvalósítása. Amennyiben a pedagógiai tevékenységünkkel harmonizál a cirkuszpedagógiai eszköztár alkalmazása, szervezhetünk évenként megtartott tábort, projekthetet, cirkuszi témájú Ki mit tud?-ot. Ennek nagy motivációs ereje van. Ha elég nagy a vonzása egy ilyen hagyománynak, akkor építhetünk rá szakkört, klubot, közösséget. Amennyiben az intézményünk nyitott erre, pályázhatunk támogatásra, beszerezhetünk eszközöket, amelyeket az érdeklődők használhatnak.

 

Határidő: 2024. május 9.

Mentorprogram

A Fővárosi Nagycirkusz és a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ mentorprogramjának munkatársai folyamatosan keresik azokat a lehetőségeket, ahol támogatást nyújthatnak a cirkuszművészet bármely területével foglalkozó közösségeknek. Tekintse meg a mentorprogram vezetőjének tájékoztatóját:

A témakör beküldendő tesztlapja