INTRANET ➔

Felvételi

Miért minket válassz?

Köszöntünk a Budapest Cirkuszművészeti és Kortárstánc Főiskola felvételizőknek szóló oldalán, amelyet azért készítettünk, hogy segítsünk a felvételi folyamat megértésében. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány fontos információt ahhoz, hogy megismerd Főiskolánkat és az általunk kínált szakokat. Jelenlegi és már végzett diákjaink példája jól mutatja, Főiskolánk milyen sokirányú és komplex képzettséget ad. 

Ha komolyan veszed tanulmányaid és mindent megteszel azért, hogy elérd a célod, akkor nemcsak a diploma megszerzéséhez szükséges szaktudás és tapasztalat lesz a tiéd, hanem egy mindent átfogó szemlélet, egy látásmód, melynek segítségével helyt tudsz állni az élet kulturális és társadalmi színtereiben hazai és nemzetközi szinten egyaránt.

Aktuális képzési kínálat:

Cirkuszművészeti képzés

bohóc
lovasakrobata
levegőakrobatika

Cirkuszi táncos képzés

cirkuszi táncos

Kortárstánc képzés

kortárstánc

Angelus Iván

Kortárstánc szakirányú tánctanári képzés

tanárképzés

Belső jelentkezési lapok:

A központi (FELVI-s) jelentkezésen túlmenően szükséges a Főiskola belső jelentkezési lapját is határidőre megküldeni. A belső jelentkezési lap szakonként/képzésenként eltérő, így mindenképpen annak a képzésnek a belső jelentkezési lapját kell kitölteni, amelyikre jelentkezel. Amennyiben több képzés iránt is érdeklődsz, minden képzésre külön belső jelentkezési lapot kell benyújtani.

Az intézményi belső jelentkezési lapok a szakok/képzések oldalán találhatóak.

Cirkuszművészeti képzés
belső jelentkezési lap

Cirkuszi táncos képzés
belső jelentkezési lap

Kortárstánc képzés
belső jelentkezési lap

Kortárstánc szakirányú tánctanári képzés
belső jelentkezési lap

Írd meg a kérdéseidet!


A felvételi követelményeinek, folyamatának leírása képzésenként:

Levegőakrobatika BA felvételi

Felvételi folyamat során három részében értékeljük a jelentkezőket:

  • A belső jelentkezési lap értékelése
  • A pályaalkalmasság megítélése
  • A gyakorlati vizsga értékelése

Lovasakrobata BA felvételi

Magyarország és Közép-Európa első felsőoktatási cirkuszművészeti képzése 2023 szeptemberében indult el. Legyél részese ennek az izgalmas új kezdeményezésnek, és szerezz BA diplomát mint lovasakrobata cirkuszművész! Ha szeretsz lovakkal dolgozni, érdekel az előadóművészet, és nyitott vagy a fizikai kihívásokra, akkor itt a helyed!

Cirkuszi táncos BA felvételi

A hároméves cirkuszi táncos képzésre jelentkezők esetében szeretnénk megismerni a jelentkezők motivációját és hozott szakmai hátterét.

Kortárstánc BA felvételi

A felvételi több hónapos folyamat, melynek célja, hogy a jelentkező és az iskola képviselői egyértelmű bizonyosságra jussanak, hogy vállalkozni kívánnak az előttük álló több éves együttműködésre. A felvételt megelőző időszakban a jelentkező a lehető legalaposabban és legmélyebben megismeri az iskolát és önmagát is. Ebben segít RÁFUTÁS programunk, mely keretében Felvételi Előkészítő Kurzust, Online Mentor Programot, Pályaorientációs Napot, valamint Nyitott Napokat szervezünk. Maga a felvételi is kiváló alkalom, hogy ki-ki szembesüljön a várható örömökkel és nehézségekkel. A lehetőségek és kihívások ismeretében vághatunk felelősségteljesen a rendkívüli energiákat követelő felkészülésbe a hivatásos táncművész pályára. Azok számára, akik felvételt nyernek, az iskola Nyári Alkotóhetet szervez, melynek keretein belül a diákok megismerkedhetnek egymással és megalapozzuk a közös munka szeptemberi megkezdését.

Bohóc BA felvételi

A hároméves bohóc képzésre jelentkezők esetében az iskola alapkövetelményei mellett azt vizsgáljuk, hogy belépéskor a jelentkező rendelkezik-e a szükséges alapvető képességekkel és mentális érettséggel a bohócmesterség gyakorlásához. Ezen a szakon a felvételi követelmények megegyeznek a színészmesterség követelményeivel. A felvételi formája: csoportos műhelymunka.