INTRANET ➔

VISSZA

A központi (FELVI) jelentkezési lap

A sikeres felvételihez vezető út első lépése a központi jelentkezés benyújtása, amelyre a központi felvételi eljárások meghatározott időszakaiban nyílik lehetőség.

Jelentkezés az E‑felvételivel

Alap-, osztatlan és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre kizárólag az E‑felvételi felületen lehet jelentkezni. Itt kell megadni a személyes adatokat, megnevezni a kiválasztott képzéseket (felállítva közöttük a kívánt jelentkezési sorrendet), illetve feltölteni azon dokumentumok, bizonyítványok, igazolások stb. másolatait, amelyekre a jelentkezéshez és a pontszámításhoz szükség van. Szintén az E-felvételi felületre érkeznek a felvételi eljárás során bizonyos tájékoztatások, felszólítások (pl. a jelentkezőnek hiánypótlásra van szüksége).

Az elektronikus jelentkezési felületen útmutatók, üzenetek, figyelmeztetések és keresők segítenek a  kitöltésben. A rendszer nagy előnye, hogy a begépelt információk közül automatikusan javítja az általa felismerhető elírásokat, értelmetlenül megadott adatokat. Amennyiben a hiba érdemi – de ellenőrizhető és informatikailag kezelhető -, arról visszajelzést ad, így például a rendszerben nem lehet nem létező jelentkezési helyet megjelölni. Az űrlapok kitöltése bármikor abbahagyható és folytatható, az adatok elmenthetők, így nem szükséges egyszerre minden információt megadni. Emellett az E‑felvételi felületén automatikusan megjelenik a(z esetlegesen) befizetendő kiegészítő eljárási díj összege, valamint a jelentkezéshez csatolandó dokumentumok listája is.

Jelentkezés az E‑felvételi felületen

Az E-felvételi létrehozásának célja a felvételi eljárás menetének egyszerűsítése és korszerűsítése volt, bárki számára lehetővé téve a minél gyorsabb és kevesebb hibalehetőséget magában rejtő ügyintézést. Az E-felvételi rendszer használata két nagy részre bontható, az egyik az interneten keresztül leadott jelentkezés és hitelesítés, a másik pedig az internetes ügyintézés.

Elektronikus ügyintézés

Az E‑felvételi nem csak a jelentkezéshez, hanem az azt követő ügyintézéshez is használható. A jelentkezési időszak lezárulása után és a jelentkezői adatok feldolgozását követően ismét megnyílik az E-felvételi felülete és bárki nekiláthat a felvételi ügyintézésnek (dokumentumfeltöltés, egyszeri sorrendmódosítás, adatmódosítás).

Iskolánk meghirdetett képzései a felvi.hu oldalon:

A szakokhoz kapcsolódó részletes információk: