INTRANET ➔

Misszió

A Budapest Cirkuszművészeti és Kortárstánc Főiskola az időben zajló, mozdulatalapú előadóművészetek tanulására, tanítására, kutatására és fejlesztésére szervezett tér és közösség. A Főiskola célja a tehetségek felkutatása, támogatása és olyan előadóművészetek és pedagógusok képzése, akiknek a diplomája a világ bármely pontján egyet jelent a korszerű gyakorlati- és elméleti tudással és kreativitással. Küldetésünknek tekintjük, hogy a Főiskola művészetpedagógiai tevékenysége, valamint az itt végzett diákok a művészet eszköztárával alapértékeket jelenítsenek meg az élet kulturális és társadalmi színtereiben hazai és nemzetközi szinten egyaránt.

A cirkuszművészeti szakok elindításával a Főiskola az előadó-művészeti ágak új területén folytatja a kortárstánc területén megkezdett úttörő munkáját. A Nemzeti Cirkuszművészeti Központtal szorosan együttműködve küldetésének tekinti a cirkuszi zsánerek és alkotóterületek felsőfokú képzésének magyarországi bevezetését és fejlesztését. A Főiskola célja, hogy olyan előadóművészeket képezzen, akiknek a diplomája a világ bármely pontján egyet jelent a korszerű gyakorlati- és elméleti tudással és kreativitással. A Főiskola 40 évre visszatekintő művészetpedagógiai tevékenysége a kortárstánc és táncpedagógus képzés terén olyan alapértékeket jelenítenek meg az élet kulturális és társadalmi színtereiben, amelyek a cirkusz világában is elengedhetetlenek. Az elindított szakok célul tűzték ki a cirkuszművészet oktatási fókuszú kutatását és fejlesztését, valamint egy szakmai közösség létrehozását oktatókból, diákokból és a cirkuszművészet szereplőiből. Az iskola ezzel is segíteni kívánja ennek az előadói ágnak a művészi rangra emelését.

Diákjaink a hazai szakemberek mellett külföldi trénerekkel, valamint szakmailag aktív művészekkel is találkozhatnak, így egy kreatív közösség részeként transzferábilis tudásra tehetnek szert. Valamennyi meghirdetett szakunk az Európai Felsőoktatási Térségben elfogadott diplomát ad. A Főiskola tagja ez Erasmus+ programnak, melynek keretében minden hallgatónak lehetősége van tanulmányi szerződés vagy szakmai gyakorlat keretében külföldön is tapasztalatot szerezni.