INTRANET ➔

VISSZA

Felvételi - Cirkuszművész BA / LOVASAKROBATA zsáner

A felvételi célja, hogy a jelentkező és az iskola képviselői egyértelmű bizonyosságra jussanak, hogy vállalkozni kívánnak az előttük álló több éves együttműködésre. Javasoljuk, hogy a felvételt megelőző időszakban a jelentkező ismerje meg a Főiskolát és a képzést. Ehhez számos Felvételi előkészítő programot kínálunk. Maga a felvételi is kiváló alkalom, hogy ki-ki szembesüljön a várható örömökkel és nehézségekkel. A lehetőségek és kihívások ismeretében vághatunk bele felelősségteljesen a rendkívüli energiákat követelő felkészülésbe a hivatásos cirkuszművész pályára.

A felvételin azt akarjuk megtudni, hogy a jelentkező

  • mennyi gyakorlattal rendelkezik a lovaglásban, lovasakrobatikában és más cirkuszművészeti zsánerekben;
  • tehetsége a választott pályára látható‑e;
  • testi, szellemi, lelki alkata alapján alkalmas‑e a képzés elvégzésére és a választott pályára;
  • mennyire elkötelezett a felelős állattartás, a cirkusz értékeinek ápolása, elsajátítása és továbbadása iránt.
  • képességei és szellemi orientációja alapján a főiskola által kínált pedagógiai úton eséllyel készülhet‑e fel a választott pályára;

A gyakorlati vizsga során akrobatika és lovas területen szerzett meglévő tapasztalatot vizsgáljuk meg. Valamint egy objektív, átfogó összkép kialakításának reményében megpróbáljuk megismerni a jelentkezők motivációját és feltérképezni, milyen jellegű fogékonyság, valamint milyen lehetséges fejlődési útvonalak rajzolódnak ki az előadóművészi gyakorlat területein.