INTRANET ➔

VISSZA

Felvételi - Táncos és próbavezető BA / CIRKUSZI TÁNCOS profil

A felvételi célja, hogy a jelentkező és az iskola képviselői egyértelmű bizonyosságra jussanak, hogy vállalkozni kívánnak az előttük álló több éves együttműködésre. Javasoljuk, hogy a felvételt megelőző időszakban a jelentkező ismerje meg a Főiskolát. Ehhez számos Felvételi előkészítő programot kínálunk. Maga a felvételi is kiváló alkalom, hogy ki-ki szembesüljön a várható örömökkel és nehézségekkel. A lehetőségek és kihívások ismeretében vághatunk bele felelősségteljesen a rendkívüli energiákat követelő felkészülésbe a hivatásos táncművész pályára.

A felvételin azt akarjuk megtudni, hogy a jelentkező

  • mennyi gyakorlattal rendelkezik táncművészet és az akrobatika területén
  • tehetsége a választott pályára látható-e
  • testi, szellemi, lelki alkata alapján alkalmas-e a képzés elvégzésére és a választott pályára.
  • képességei és szellemi orientációja alapján a BCKF által kínált pedagógiai úton eséllyel készülhet-e fel a választott pályára.

A gyakorlati vizsga során egy objektív, átfogó összkép kialakításának reményében megpróbáljuk megismerni a jelentkezők motivációját és feltérképezni, milyen jellegű fogékonyság, valamint milyen lehetséges fejlődési útvonalak rajzolódnak ki a fejlődés, az előadói gyakorlat területein. A folyamatot egy beszélgetés teszi teljessé, amely elsősorban a cirkusz, színház, zene, tánc és a vizuális művészetek területein való tájékozottságra, a kulturális, valamint a személyes érdeklődési területekre koncentrál.

A központi (Felvi) jelentkezési lap mellett Belső Jelentkezési Lap kitöltésével tudsz jelentkezni.