INTRANET ➔

Évnyitó 2023

2023 szeptember 17-én a Fővárosi Nagycirkusz mint a Főiskola stratégiai és szakmai együttműködő partnere adott otthont a 2023/24-es tanév évnyitójának. Az évnyitó programjának első felében megtekintettük a Sztyeppe illata című előadást, majd az azt követő fogadáson találkozhattak diákjaink és a főiskola és a cirkusz munkatársai.

A Főiskola megbízott rektora köszöntötte a diákokat, kollégákat:

„Kedves Kollégák, diákok, barátok!
Nagy öröm számomra, hogy ezen az ünnepélyes napon én köszöntelek Benneteket. Nagy nap ez mindannyiunk életében, a Tiétekében és a Főiskoláéban is. 
Magyarországon a cirkuszművészet és annak oktatása évtizedes tradícióval rendelkezik, ahogy a táncművészeti képzés is. Iskolánkban
immáron 18. éve foglalkozunk kortárstáncos képzéssel, és idén először cirkuszművészeti képzéseket is sikerült indítanunk. 
A kortárstánc szakunkon végzett diákjaink a világ minden táján dolgoznak, pedagógiai programunk sikerességét mutatja a Főiskola produkcióinak és
egykori növendékeinek Lábán-díj jelölései, nyertesei. Ezt a pedagógiai tudást hagyományozzuk a többi képzésünkre is, így mi
képezhetjük a jövő kiemelkedő cirkuszművészeit is. Ennek a két képzésnek a fúziója, a kölcsönös együttműködése garantálja a képzésünk sikerességét és izgalmas kihívások elé állít minket. 
Meg is ragadom az alkalmat, hogy megköszönjem minden kedves kollégámnak a munkáját, mindenkinek, aki átsegítette a Főiskolát a változás útján. Külön megköszönöm Fekete Péternek, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatójának és a főiskolai cirkuszművészeti képzés megálmodójának munkáját, valamint dr. Borsós Beátának a főiskolát fenntartó Kft képviselőjének  munkáját, támogatását. 
Köszöntöm új diákjainkat és kollégáinkat és kívánok mindenkinek sok új ismerettel és izgalmakkal teli tanévet.”
Reidl Kamilla
mb Rektor