INTRANET ➔

VISSZA

Vass Imre

pedagógus

Vass Imre egy szabadúszó táncos, koreográfus és előadóművész. 

„Előadásaimmal és performatív intervencióimmal olyan helyzeteket és környezetet szeretnék biztosítani, ahol a kényelmetlenség leküzdésére, a komfortzóna nem káros felfedezésére és annak meghaladására ösztönzöm a résztvevőket, a figyelem izmának edzésével és finomhangolásával. Az elvárásokkal, a két- és egyértelmű választásokkal való játék, a megszokottból való kizökkentést és az esemény résztvevőinek a felszabadítását célozza.”

Tanulmányait a Budapest Kortástánc Főiskolán végezte, de nem-formális oktatási helyzetekben is részt vett: danceWEB ösztöndíj (2010), SPAZIO – a European Network for Dance Creation (2012-2013).

 

Alkotott Az Ismeretlen Kutatása programban (Műhely Alapítvány, 2010), a Philadelphia Bilateral Artist Exchange Program résztvevője (2016). 2018-2020 között az International Contemporary Dance Collective tagja. A Műhely Alapítvány Művészpartnerség Program résztvevője és a Life Long Burning – Creative Crossroads program (2023-2024) program támogatottja.

2012 óta készít saját munkákat, háromszoros STAFÉTA-nyertes, kétszeres Halász Péter díjas, valamint Lábán Rudolf-díjas alkotó.

Előadó és alkotóként olyan koreográfusokkal dolgozott együtt, mint Kelemen Patrik, Szeri Viktor, a HODWORKS, Tünetegyüttes, Stereo Akt, valamint az Ultima Vez (BE), Ingri Fiskdal (NO) United Sorry (AT\NL) társulatokkal. Több magyarországi fesztiválon is fellépett (dunaPart, Nextfeszt, PLACCC, Sziget, Bánkitó, Kolorádó), valamint Berlinben, Londonban, Amszterdamban, Olmützben és Szófiában játszotta darabjait.

creative pool

A kreativitás medrében alapvető mozgatórugókkal, hívószavakkal és megkötésekkel improvizálunk miközben a figyelem felbontási minőségén dolgozunk. Kutatjuk és kultiváljuk az egyedi, saját táncunk és próbálunk minél közelebb maradni hozzá. A hibákra, mint unikális ornamentikákra tekintünk ezért nem utasítjuk el őket, hanem beépítjük a táncos eszköztárunkba. Az egyedül kikevert speciális táncelegyek és tapasztalatok csoportos formában tovább hígulnak vagy épp sűrűsödnek, halmazállapotot váltanak. Teret adunk a közösen gyakorolt formáknak, hogy megmutassák, a kreativitás és az észlelés spektrumán hova tolódnának el az adott, jelen pillanatban. Így közösen együtt gyakoroljuk az alkotást, előadói lényünkkel átitatva. A workshop órái külön tematikákat, kreatív és improvizatív hozzáállásokat érintenek, de ezek a szálak összefonódnak és egy folyamatot alkotnak.