INTRANET ➔

VISSZA

Fekete Péter

cirkuszművészettanszék-vezető
/
cirkuszművészet BA szakfelelős

Jászai Mari-díjas színházi rendező, előadóművész, cirkuszművész, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ és Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója. Művelődésszervező alapképzést végzett a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán, színháztudomány mesterképzést a Pannon Egyetemen, valamint színházmenedzsment mesterképzést a Kijevi Nemzeti Színház-, Film- és Televízió-művészeti Egyetemen.

1995 és 2002 között a cardiffi Welsh College of Music and Drama főiskolán az európai színházi ügyek felelős vezetője, 2007 és 2015 között a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója, 2015-től a nemzeti cirkuszművészeti stratégia kidolgozásáért felel, felügyeli, irányítja a magyar cirkuszművészet megújítási folyamatát. 2018 és 2022 között kulturális államtitkár volt. 

A Közép-Európai Cirkuszművészeti Egyesület (CECA) elnöke, a Magyar Cirkuszigazgatók Egyesülete és az Európai Cirkuszművészeti Szövetség (ECA) elnökségi tagja, nemzetközi cirkuszi versenyek zsűritagja. A Magyar Teátrum színházi magazin és a Színháztudományi Szemle folyóirat főszerkesztője.