INTRANET ➔

VISSZA

Hajagos László

lovasakrobata BA
szakmai koordinátor

A sporthoz és a mozgás iránt való szeretetét még gyerekkorában szerezte meg, amikor szertornázni kezdett a Központi Sportiskolában, ahol egészen az érettségiig magas szinten sportolt. A torna sportban megszerzett akrobatikus tudását később az artista pályán kamatoztatta lovasakrobataként. Dolgozott többek között a Krone Cirkusznál és a Richter családdal is. 2002 és 2006 között a Magyar Lovassport Szövetség felkérésére a Voltige szakosztály válogatottjának akrobatika és erőnléti edzéseit irányította, 2008-tól 2016-ig a Pasaréti Lovastorna Egyesület vezető edzője volt, jelenleg a Szárnyaló Lovastorna Egyesület akrobatika edzője. 2009-ben a Magyar Testnevelési Egyetemen szerzett testnevelő tanári diplomát. 1996 óta a Baross Imre Artista- és Előadó-művészeti Akadémia tanára.

Az általam tartott akrobatika óra felépítése a következő:

Már a bemelegítő fázisban alapozó, rávezető, fejlesztő gyakorlatokat hajtunk végre, koordinációs, kondíció fejlesztő és nyújtó gyakorlatokkal együtt.

Rendkívül fontosnak tartom a megfelelő test tónus kialakítását az optimális izom munka elsajátítását.

Óráimon fontos szempont a gyakorlatok egymásra épülése, a biztonságos gyakorlat végrehajtás, a stabil tudás megszerzése.

Nem engedem az “esetlegességet” a nem kellően megalapozott akrobatikus ugrások végrehajtását.

Óráimon differenciáltan oktatok, tehát mindenkit a saját tudás szintjén kezelek és fejlesztek.

Óráimon fontosnak tartom a teljes koncentráltságot a megfelelő fizikai állapotban való megjelenést.