INTRANET ➔

VISSZA

Hornyák István

pedagógus

Zsonglőr, előadóművész, tanár. 2004 óta foglalkozik zsonglőrködéssel, amit eleinte autodidakta módon sajátított el, később a Magyar Zsonglőr Egyesület támogatásainak segítségével Európa számos pontján zsonglőr technikai és oktatói képzéseken vett részt, például Berlinben (Katakomben), Luxemburgban (Zaltimbanq zirkus, Lycée Ermesinde), Prágában (CIRQUEON), Torinóban (FLIC, Vertigo), Madridban (Carampa). Eközben aktív előadóként dolgozott zsonglőrként, tűzzsonglőrként, gólyalábasként és zsonglőr oktatóként.

A Baross Imre Artistaképző ügyesség és zsonglőr oktatójaként részt vesz a hazai cirkuszművészek új generációjának fejlesztésében. A Fővárosi Nagycirkusznál 2019 óta dolgozik készségfejlesztőként, elhivatott a zsonglőrködés, a cirkusz népszerűsítése és megismertetése terén.

Hivatásomnak érzem azt, hogy mindenkinek lehetőséget biztosítsunk arra, hogy kipróbálhassa magát a zsonglőrködés olyan területein, amiről korábban azt hihette, hogy túl nagy falat. Fő eszközeim az élmény alapú oktatás, a motiváció és a közvetlen tanár-diák kapcsolat kialakítása.